Flix-Bus:
Budapest-Népliget --- Wien-Erdberg buszpályaudvarra
Onnan tovább U3-as metróval a Westbahnhof állomásig
(Ottakring irányba, 11. állomás.)
Onnan tovább gyalog kb. 5  perc

Railjet vonatokkal:
Railjet-tel a Meidlingen pályaudvarig, onnan U6 metróval
Floridsdorf irényba a 4. megálló a Westbahnhof.
Onnan tovább gyalog kb. 5 perc

Magyar vonatokkal:
Főpályaudvarig (Hauptbahnhof), sajnos a magyar vonatok
nem közlekednek Meidlingenig, ezért a megközelítés ez
esetben csak átszállással lehetséges:
U1 metróval Leopoldau irányban a Stephanplatz-ig, ami a 3. megálló
Onnan átszállás az U3-ra Ottakringer irnyba,
leszállás ez esetben is a Westbahnhof-nál, ami az 5.megálló.
Onnan tovább gyalog kb. 5 perc


Westbahnhof-tól gyalog:
Haladjon északi irányába innen: Westbahnhof-tól a Felberstraße felé
150 m

Forduljon balra, a következő útra: Felberstraße
71 m

Forduljon jobbra, a következő útra: Löhrgasse
A hotel jobbra lesz.


Bécs, helyi közlekedés:

100-as tarifazóna
Egyetlen tarifazóna – egészen a város határáig nyúló Kernzone (Zone 100) érvényes az egész városra. Az összes villamos vonal vagy metróvonal a felszállóhelytől a végállomásig csak ezen a zónán belül közlekedik, tehát a zónán kívülre még tévedésből sem kerülhet az utas.  A helyi összeköttetéseket buszok és külvárosi vonatok biztosítják. Az éjszakai közlekedést buszok biztosítják, és hétvégén rendszeres időközönként a metró is jár. A leggyakrabban használt közlekedési eszköz a metró és a villamos.

Metró (U-Bahn)
A városon belül leggyorsabban a metróval (U-Bahn) juthat el. Bécsben 5 vonalon közlekedik, U1, U2, U3, U4 és U6 jelzéssel, az U5 vonal nem létezik.

A metró rendszeresen, rövid időközönként, csúcsidőben 2-3 percenként, egyébként 5-8 percenként közlekedik. Hétköznapokon reggel 5 óra előtt indul, és röviddel éjfél után áll le. Hétvégén és ünnepnapokon a metró folyamatosan, éjjel 15 perces időközönként jár. Péntekről szombatra, szombatról vasárnapra és az ünnepnapok előtti éjszakán folyamatosan közlekedik.

Villamos (Straßenbahn)
A villamoshálózat nagyon sűrű Bécsben, ez a világ ötödik legnagyobb hálózata. A kocsik több mint egyharmada alacsony padlójú, az újabbak légkondicionáltak.

Hétköznapokon a közlekedés öt óra után kezdődik, és éjfél után ér véget. Az éjszakai járatok a hétvégeken nem járnak. A villamosok többnyire 6-7 perces időközönként, esténként, hétvégén és ünnepeken legkevesebb 10 perces időközönként járnak.

A villamossal való közlekedés nagy előnye például a metróval szemben, hogy már menet közben megtekinthető néhány fontos történelmi műemlék. Ez különösen igaz az 1. és a 2. vonalra, amelynek pályája a város központjában lévő régi körút (Ringline) jelentős részén vezet. Látható például az Állami Operaház, a Hofburg, a bécsi Városháza, a Parlament épülete vagy az egyetem.

Autóbusz (Bus)
Buszok közlekednek az egész városban és a történelmi központon keresztül, valamint elővárosi közlekedést is biztosítanak. Nappal és éjjel is közlekednek. A buszok általában 6-10 percenként, hétvégenként és ünnepeken 10-20 percenként indulnak. A fő vonalakon reggel öt óra után indulnak, és röviddel éjfél után állnak le. Némely vonalon korlátozásokra kell számítani, különösen a hétvégeken és az ünnepnapokon.

Elővárosi vonat (S-Bahn)
A külvárosi vonatok a leggyorsabb kapcsolatot biztosítják Bécs belvárosa és a perem városrészek között. Munkanapokon, csúcsidőben a kiválasztott vonalak 10 percenként, de általában 30 percenként indulnak. A hétvégéken korlátozásokra kell számítani, néha 2 óránként indulnak.

Ingyenesen a gyermekek és a fiatalok számára
A legfeljebb 6 éves gyermekek mindig ingyen utazhatnak.


Viteldíjak (2020-as
adatok)
A jegyárak egységesek minden tömegközlekedési eszközön, beleértve az éjszakai összeköttetéseket is.

A 2,40 Euróba kerülő vonaljegyek (villamoson megvéve: 2,60 EUR) érvényesek az összes tömegközlekedési eszközre, az átszállás megengedett, de útmegszakítás nem. Átszállás esetén csak egyszer, az utazás kezdetén kell érvényesíteni.

Kedvezményes vonaljegyek: 6-15 éveseknek a vonaljegy ára 1,20 EUR (villamoson megvéve: 1,40 EUR), 2 utas vonaljegy 2,40 EUR.
Aki a 63. évet betöltötte, az is vehet kedvezményes vonaljegyet, 1,50 EUR-ért illetve ugyanezt, 2 utazásra (SeniorInnen-Fahrschein für 2 Fahrten) is,
ennek ára 3 Euró. Átszállni, ahogy a sima vonaljegyekkel, ezekkel is lehet egy irányban.

A napijegy (1 Tag WIEN) ára 5,80 Euró, érvényes aznap, illetve másnap hajnali 1 óráig. Ez a típusa jegy azonban, a többitől eltérően csak online, vagy mobiljegyként vehető meg!

Lehetőség van 24 órás (8 euró), 48 órás (14,10 Euró), 72 órás (17,10 euró), heti, naptári hétre szóló, hétfő reggel 9-től a következő hétfő reggel 9-ig (szintén 17,10 Euró) és 8 napos, 8 naptári napra érvényes (40,80 euró) jegy megvásárlására is (2020-as árak). A 8 napos jegyet nem szükséges egymás követő napokon felhasználni, és használhatja egyszerre több ember is, természetesen ez esetben többszöri érvényesítéssel, így pl. 2x4 napos jegy lesz belőle.

Elárusítóhelyek
A jegyeket az automatából minden metróállomáson, újságárusnál, a Wiener Linien
értékesítési pontokon, online, vagy villamosban és buszban közvetlenül a sofőrnél lehet megvásárolni (csak alapjegyet).
Minden jegyet a megfelelő jelölővel kell érvényesíteni. A jelöletlen jegy esetében 103 eurós büntetést szabhatnak ki.


A tömegközlekedés kutyával vagy kerékpárral
Kutyával közlekedve kedvezményes jegyet kell vásárolni, kötelező szájkosarat és pórázt használni.
Kivételek a kis kutyák kutyaszállító eszközökben és a vakvezető kutyák, ezek ingyen utaznak.

A kerékpárok metróval vagy elővárosi vonattal ingyen szállíthatók. A villamosokon és a buszokon szállítani tilos.
A metróban hétköznap korlátozások vonatkoznak a kerékpárokra, a szállítás 9: 00-15: 00 és 18: 30 után engedélyezett.
Szombat, vasárnap és ünnepnapokon korlátlanul szállíthatóak.
A metróba csak a kerékpárt ábrázoló piktogrammal megjelölt ajtón szabad beszállni.